040 - 45 63 62

Mattvätt Göteborg

Mattor är en stor del av era lokaler, de är också ett föremål som utstår mycket slitage. Professionell mattvätt i Göteborg kan ta bort många års användning av mattan och få den att kännas som ny, vilket ökar trivseln på er arbetsplats.

 

 

Ångtvättbilen

S:a Långebergsgatan 26 B
421 32  V. Frölunda

Telefon: 031 – 28 20 00
Mobil:  0709 – 69 98 16

Städning heltäckningsmatta

Textilgolv ska för att behålla sin funktion och sin estetiska kvalitet städas och underhållas korrekt för att främja god arbetsmiljö och långsiktig fastighetsförvaltning. Detta gäller oberoende av textilgolvets fabrikat, konstruktion och material. Städning utförs med dammsugare, med fördel utrustad med roterande borstar i munstycket. Dammsugning avlägsnar löst sittande smuts. Bearbetning med roterande valsar (s k borstvalsdammsugare) gör djupare sittande smuts tillgänglig. Dammsugning av golv i kontorsmiljö skall ske minst två gånger per vecka. Ångtvättbilen i Göteborg utför ingen egen städning, men kan rekommendera ert företag en optimal städfrekvens.

Mattvätt heltäckningsmatta (djuprengöring)

Vid mattvätt, eller djuprengöring, bearbetas mattan till luggens botten, så att även djupt liggande lös och vidhäftande smuts kan avlägsnas. Mattvätt är en förutsättning för att långsiktigt hålla golvet i gott skick. Mattvätt skall ske efter behov och minst årligen.

Mattvätt metod Ångtvättbilen

Ångtvättbilen i Göteborg har gedigen erfarenhet när det gäller hur man bäst skall sköta en heltäckningsmatta. Vid inspektion av textilgolvet väljs metod utifrån mattans kvalitet och förutsättningar. Ångtvättbilens egenutvecklade maskin för mattvätt är den mest kraftfulla i norden, där inställningar i vattentemperatur och vattentryck ställs in utifrån aktuell matta. Mattan sköljs riktigt ren, ända ner i mattans botten, där vatten och smuts sugs upp ögonblicket efter av ett kraftfullt vakuumsug. Mattvätt utförs i normalfallet utanför kontorstid, och mattan är klar att beträda på morgonen därpå. Kunden tillser att ytorna är så fria som möjligt, och återställer själva lösa föremål efter utförd tvätt.

Rengöring Matta Göteborg
Mattvätt Göteborg

Hur tar vi bort fläckar på vårt textilgolv?

Fläckar är lättast att ta bort när de är färska. Därför ska fläckar helst tas bort omedelbart eller när de upptäcks vid städning. Följ golvleverantörens detaljerade anvisningar för fläckborttagning, och tveka inte att höra av er till Ångtvättbilen i Göteborg om ni är osäkra.

Fläckfria mattor

Om olyckan är framme och du spiller mat, dryck eller får andra typer av fläckar på din matta kan detta lätt åtgärdas med rätt mattvättsteknik. Ju snabbare du agerar desto lättare är det att återställa mattan.
Tveka inte att kontakta oss om du har fått problem med fläckar! Vi kan snabbt göra en bedömning och tillämpar en passande metod för att ta bort fläcken och skölja mattan helt ren.

Ångvättbilen Mattvätt Göteborg

Ångtvättbilen
S:a Långebergsgatan 26 B
421 32  V. Frölunda

Telefon: 031 – 28 20 00
Mobil:  0709 – 69 98 16

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan med ett prisförslag.